S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Mondo čerstvá káva -článek o trvanlivosti a čerstvosti.

19.01.2021

Pražírna kávy 

Po pražení začne káva pomalu ztrácet své speciální příchutě a vůně, které tvoří lahodnou chuť vašehé espressa. Takže, kupovat čerstvou kávu , je jedním z
nejlepších způsobů, jak zlepšit chuť kávy také doma.

Proč káva časem ztrácí chuť?
Milujeme chuť čerstvě pražené speciální kávy. Bohužel káva, která není správně skladována nebo uchovávána po dlouhou dobu, ztrácí svěžest a chuť.

Ztráta chutě kávy je důsledkem vystavení kyslíku ve vzduchu. Čím blíže je tedy datum pražení, tím čerstvější bude vaše káva, protože bude méně vystavena
vzduchu.
Při přípravě kávy si užijete intenzivnější příchutě.

 

Kdy použít kávu po pražení
Pokud děláte pomocí kávovaru na espresso, je nejlepší nechat kávová zrna odpočinout pět až deset dní po pražení. Správnou extrakcí získáte lahodně
sladké a vyvážené espresso.

Během pražení se uvnitř zrnek kávy přirozeně produkuje oxid uhličitý, který se z kávy během několika dní pomalu uvolňuje (odplyňuje).

Správná extrakce espressa se vyrábí pod vysokým tlakem (9- 12 barů) a příprava šálku espressa před odplyněním kávy naruší extrakci a vytvoří kávu bez
sladkosti.

Čerstvě pražená káva lze použít pro filtrační přípravu po jednom až dvou dnech po pražení.

Poté bude káva při správném skladování v optimální kvalitě až do čtyř týdnů od pražení. Za tu dobu můžete vařením získat to nejlepší z chutí vaší kávy.

V pražírně Coffee Mondo pražíme kávu na objednávku. Když tedy u nás nakupujete kávu online nebo prostřednictvím naších obchodních partneru, dostáváte pouze
nejčerstvější praženou kávu. Objednejte si online a čerstvá pražená káva je doručena přímo k vašim dveřím.

 

Jak skladovat kávu doma
Aby byla káva co nejčerstvější, musíte ji chránit před vzduchem, slunečním zářením, teplem a vlhkostí. To vše přispěje k tomu, že bude zatuchlý a ztratí
chuť.

Doporučujeme uchovávat kávu ve vzduchotěsné nádobě. Naše sáčky na zakázku mají opakovaně použitelný ziplock. Při opětovném
uzavření vytlačte vzduchový kyslík z sáčku a pevně jej zazipujte.

Neskladujte kávu v lednici. Pražená káva absorbuje vlhkost ze vzduchu (hygroskopická) a také pohltí okolní aroma. Aroma a vlhkost v chladničce reagují s
kávou a jemné příchutě se zhorší.

 

 

ČERSTVÁ, SLADKÁ, UDRŽITELNÁ KÁVA
Získáváme jedinečná zrna, obchodujeme přímo a pražíme na zakázku v malých dávkách, abychom vám přinesli lepší kávu. A ano, přepravujeme všude.

 

Snažit se o sladkost
Káva začíná jako ovoce. Třešeň, abych byl konkrétní.

Každá kávová třešeň má jedinečný chuťový profil. Naším cílem je odhalit komplexní směs chutí třešní procesem pražení.

Pražíme na stední stupeň, protože to nechá vyniknout sladkost. A pražíme vždy čerstvou kávu, protože to udržuje poznámky chuti světlé.

 


Káva je nejlepší, když je čerstvá.

Proto naše kávy pražíme čerstvé na objednávku. A proč nabízíme možnost koupit pouze zrnkovou kávu?

Čerstvá voní lépe, chutná lépe, je prostě lepší.

 

CHUTNÁ KÁVA. ČERSTVĚ PRAŽENA.
Jsme hrdí na svou lahodnou chuť a věříme, že máme tu nejlepší kávu online. Všechna naše kávová zrna jsou čerstvě pražená v malých dávkách, aby se
optimalizovala chuť a zajistila dokonalost každé pražené kávy.
Pražírna kávy Coffee Mondo

 

Rubriky blogu

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZjE5NDBkN