Kde Koupit Skvělou Kávu
Dobrá káva pochází od lidí, kteří o ní dobře pečují. Kdo se stará o kávu stejně jako vy?
Odpověď je lokální pražírny kávy. Když si koupíte kávu přímo z místní pražírny, získáte významnou výhodu čerstvé pražené kávy.
Tyto místní pražírny mají tendenci být velmi důsledné, pokud jde o pražení . Váš první krok při nákupu pražené kávy spočívá v tom,
že začnete zkoumat všechny pražírny kávy, které se nacházejí v okolí, a vyzkoušet si kávu.
Ty jsou často velmi čerstvé a stojí za to vyzkoušet.
Pokud nemáte přístup k místní pražírně, existují také skvělé způsoby objednání kávy online. Důležité je, abyste si vybrali společnost, která jasně říká, že kávu nepraží jednou měsíčně,ale několikrát týdně,aby jste dostali čerstvou kávu. Jinak není důvod kupovat v pražírně,ale můžete koupit v supermarketu.
To je důležité, protože nechcete, aby se pražili kávy 2 měsíce před odesláním. Například, pokud objednáváte kávu v pondělí, budou ji v úterý pražit a odesílat.
Kde NE Koupit Kávová Zrna
Zatímco jsou některé místa, můžete najít nejlepší kávu, existuje mnoho míst, které byste určitě neměli koupit kávu.
Obchod s potravinami je jedním z těch míst. Nejen, že většina obchodů s potravinami prodává opravdu starou kávu (tvrdí, že je skladovatelnost až jeden rok), jsou také extrémně nízké kvality.
Udělejte si laskavost a zůstaňte daleko tohoto nákupu.
Výjimkou jsou spciálky s kávou a čajem, které dodávají kávu z pražíren a pravidelně nakupují čerstvou kávu.
Arabica vs Robusta
Káva Arabica je mnohem lepší než Robusta, pokud jde o chuť a kvalitu .
Zrna Arabica mohou být pěstovány ve vyšších nadmořských výškách, což dává zrnkové kávě více času na rozvoj jejich chutí.
Káva Robusta však obsahují více kofeinu než Arabica. Jsou také mnohem odolnější vůči chorobám a produkují vyšší výnos.
To je důvod, proč zemědělci stále raději pěstují robustu, i když se prodávají za mnohem nižší cenu.
Robusta je pěstována pro firmy, které vyrábějí instantní kávu a jiné směsi. (popř. pro silnější espresso)
Kyselost vs. Hořkost
Různé druhy kávy budou mít různé obsahy kyselin.
Kyselost není špatná věc, protože to dává kávě svou přirozenou chuť. Někteří lidé ji mají rádi více, někteří méně.
Kyselost přítomná v kávě má více co dělat s chutí oproti pH , ačkoli mnozí tvrdí kyselost v kávě způsobit zažívací problémy.
Kávy z Afriky jsou typicky charakterizovány vyšší kyselostí, s ovocnými nebo květinovými tony. Káva z míst, jako je Brazílie nebo Sumatra mají tendenci mít mnohem nižší kyselost s kakaovými a oříškovými tony.
Hořkost je výsledkem pražení. Pokud vysušíte příliš mnoho z kávy, výsledkem bude drsná, hořká chut. To se obvykle stává,
když je pražení příliš jemné. Částice jsou menší, takže se voda může dotýkat většího množství kávy a nakonec ji extrahovat.
Hořkost v kávě je něco, čím se můžete vyhnout správným pražením. Kyselost v kávě je přirozená a nedá se jí vyhnout pražením na světlý způsob.
Ačkoli, můžete "zakrýt" některé z kyselosti pražením tmavším nebo jednoduše koupit zrnkovou kávu s nižší kyselostí.
Jednodruhové kávy vs. směsí
Mnoho kávových společností nabídne jednotlivé kávy původu, stejně jako směsi.
Jediný původ jednoduše znamená nezměněný. Jedná se o kávu z jedné konkrétní oblasti , jako je Etiopie Sidamo.
Směs proto znamená několik zrnkových káv, které jsou smíchány do jednoho balíčku.
Tak proč někteří lidé smíchají zrnkové kávy? Je to dobrý důvod a špatný důvod.
Směsi jsou navrženy tak, aby vyvážily z hlediska chuti, těla a kyselosti . Pražíčka může kombinovat kávu s plným tělem s další kávou, která má velmi jasné chuťové profily, aby se co nejlépe dostalo ze dvou káv to nejlepší.
Pražírna Coffee Mondo - online prodej kávy