S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Čerstvá káva

13.06.2017

Čerstvá káva

Čerstvě pražená káva přímo z pražírny .

Čerstvě pražená káva

 

Čerstvá káva patří v součastné době k nejvyhledavánějším kávám. Rozdíl mezi čerstvou kávou kterou nabízí pražírny a kávou ze supermarketu je samozřejmě obrovský. První věci které si můžete všimnout je, že kávy v supermeketu nemají aroma ventil.Tento ventil slouží k tomu,aby uchoval kávu čerstvou, protože káva po upražení produkuje CO2 kysličník uhličitý a ten je potřeba ze sáčku upustit, ale vetil také nedovolí propustit vzduch dovnitř sáčku.

 

čerstvá káva

 

A proč kávy ze supermarketu nemají tento ventil? Protože tyto kávy jsou praženy na sklad v obrovském množství nechají se zvětrat a poté jsou následně baleny popř, ještě namlety, čímž je kávy ihned zbavena toho nejlepšího co se v kávě ukrývá. Každá káva by se měla použít do 15 min od namletí. To znamená, že si kupuje zvětralou kávu, která ještě ležela v lepším případě několik měsíců na skladě.

sáček s ventilkem

 

Káva by měla být zabalena maximálně jeden den po upražení.Takto balená káva pak může uchovat čerstvost až do 3 měsíčů.

 

Další výhovou čersvých káv z pražíren je o něco šiřší výběr káv. Jestliže se jedná o jednodruhové arabiky jako je např. Brazílie, Kolumbie, Kostarika nebo espresso směsi. Naše pražírna Vám může nabídnout právě tyto čerstvé kávy. Nejdeme cestou nabízet 20 druhů káv, jelikož si myslíme, že to spíše ještě více bude mást zákazníky jakou kávu si vybrat proto se snažíme držet kvalitní kávy za přijatelné ceny. Kávu pro Vás pražíme vždy na základě Vaši objednávky a poté ihned zasíláme k Vám domů.

 

Čerstvost kávy během přepravy je další otázka kterou často dostáváme ohledně propagování čerstvé kávy. Odpověd je jednoduchá, tím, že čerstvá káva je zabalena ihned po upražení uvolnují se v ní teprve všechny chutě a tak zvaně ještě dozrává v zrnech ta správná chut, takže káva potřebuje po upražení ještě alespon 3 dny aby byla nejlepší ,což je doba za kterou k Vám kávu dopravíme.

 

Další porovnání je již namletá vakuově balená káva. Tyto kávy jsou z 90% robusty té nejhorší kvality. Na kávovém zrnku okamžitě poznáme o jakou kvaltu se jedná, ale v mleté kávy jde schovat

skoro vše. Proto se také používají méně kvalitní kávová zrna různé velikosti,která jsou pražena najednou, čímž dojde ke spálení malých zrn. Tato káva se nechá po upražení zvětrat a poté je namleta a vakuově balena, takže vydží i 2 roky. Káva po umletí ztrácí tu nejlepší chut již 15 minut po namletí.

 

Největší rozdíl tedy mezi čerstvou kávu je v její čerstvosti. Káva vy měla být zabalena ještě v den upražení do obalu s jednosestným ventilekm.Takto zabelená zrnková káva Vám vydzří čerstvá asi 3 měsíce.Čerstvá káva.

Rubriky blogu

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MDg1ZjYwY