Úvod » Káva Arabica 100% » Nicaragua Fancy Las Mimosas 1 kg
Nicaragua SHG EP Fancy Las Mimosas
Region: Jinotega, Matagalpa, Nueva Segovia
Nadmořská výška : 1000- 1700 m.n.m.
Odruda : Caturra, Bourbon, Maracaturra, Maragogype, Pacamara, Catuaí, & Catimor
Zpracování : myté
Sklizeň: prosinec - březen
Aroma : čisté svěží s nádechem čokolády
Chuť: mléčná čokoláda s nádechem citronu, vyjímečná chut.
Příprava : vhodné pro espresso, filtr, french press
Kyselost: Nízká
Stupeň pražení:
Nikaragua, známá jako země jezer a sopek, je největší zemí Střední Ameriky. Tento řídce osídlený národ čelil v posledních desetiletích mnoha výzvám, od politické nestability po občanskou válku a přírodní katastrofy.
Ačkoli kávový průmysl v zemi tímto pozadím trpěl, káva zůstává jeho primárním exportem. Produkce kávy podporuje asi 40 000 farmářů a jejich rodin, z nichž asi 95 % tvoří drobní zemědělci. Dnes nikaragujské kávy stupňují. Úrovně sledovatelnosti jsou vysoké a Nikaragua odhaluje svůj potenciál jako speciálního původu kávy s tím, jak se kvalita zlepšuje.
Produkce kávy v této velké, ale řídce osídlené zemi trpěla dlouhou dobu mezi ničivými hurikány a politickou a finanční nestabilitou. Káva je nicméně hlavním vývozním artiklem Nikaraguy a producenti chtějí pokračovat a rozvíjet své zemědělské postupy v rámci zlepšující se infrastruktury, aby oživili svou pověst na scéně speciální kávy.
Většina kávy v Nikaragui se pěstuje v oblastech Jinotega, Matagalpa a Nueva Segovia, i když existuje řada menších oblastí produkujících kávu, jako je Madriz a Boaca. Stejně jako sousední země i Nikaragua třídí kávu podle nadmořské výšky, ve které byla vypěstována. Nad 1 200 mnm se označuje jako Strictly High Grown (SHG), nad 1 000 mnm se nazývá High Grown (HG) a jakákoli káva níže se označuje jako Central Standard (CS). Tato káva, pěstovaná v nadmořských výškách mezi 1 200 a 1 500 m nm, má označení Strictly High Grown (SHG). EP je zkratka pro evropskou přípravu, což znamená, že 100 % zrn jsou Screen 15+ s nízkou tolerancí defektů.
Tato směs se nazývá Las Mimosas. Jedná se o klasický středoamerický šálek, který je skvělým základem pro espresso i oříškovou filtrovanou kávu, s pevnými čokoládovými tóny v kombinaci s trochou kyselosti citrónové. Doufáme, že si tento šálek nikaragujské kávy užijete stejně jako my!
NEJPRODÁVANĚJŠÍ