Úvod » Káva Arabica 100% » Kostarika zrnková káva Costa Rica 100 % arabica 250g
Costa Rica SHB Tarrazu San Rafael
Region: Tarrazu
Nadmořská výška : 1200-1800m.n.m.
Odruda : cattura catuai
Zpracování : myté bubnové sušení
Sklizeň: prosinec-květen
Aroma : hnědý cukr, ořechové, květinové
Chuť: citrus ,čokoláda,tropické ovoce
Příprava : vhodné pro espresso, filtr, french press
Kyselost : nízká
Stupeň pražení :
Káva Costa Rica se řadí k nejkvalitnějším kávám na světě ,Oblast Tarrazu produkuje asi její nejznámější kávu.Káva je pěstováná v nadmořských výškách 1200- 1800 m.n.m. což dává kávě ty nejlepší podmínky aby byla vypěstováná ty nejkvatitnější kávová zrna , .Je pěstováná v provincii San Jose v podmínkách horské vulkanické půdy s dobrým poměrem deště a slunce .
Costa Rica je známá tím,že pěstuje pouze druh arabica .Vyznačuje se rozmanitou chutí čokolády ,tropického ovoce .
Jižně od San José najdete majestátní hory Tarrazú. Chráněnémezi tichomořským pobřežím, centrálním údolím a vysokými vrcholy země centrální pohoří Tarrazú je jedním z nejznámějších pěstitelů kávy na světě
regionech. Tato nádherná oblast, laskavě známá jako Oblast svatých, je považována za získávat ty nejlepší kávy Strictly Hard Bean v Kostarice, pěstované v nadmořských výškách mezi 1200- 1800m.n.m.
Bohatá sopečná půda, vysoká nadmořská výška a dokonalá kombinace sluneční záření, teplota a srážky poskytují základní složky vyrobit výjimečnou kávu.
Mezinárodní cuppeři uznali San Rafael RZ Tarrazú za nejlepší kávu oblast Tarrazú. Tento šálek je příkladem pravého Tarrazú se svým hlubokým a zářivým aroma a citrónová kyselost a hladký závěr.
Káva se do Kostariky dostala v posledním desetiletí osmnáctého století. Během mnoha let se káva rozšířila přes vysočinu Central Valley. Rozvoj a obchodování s kávou hluboce ovlivnily kulturní a socioekonomickou krajinu země. Nesčetné množství odrůd kávových rostlin, bohaté půdy, vysoké nadmořské výšky a jedinečné pěstitelské oblasti přispívají k oblíbenému a vyhledávanému profilu kávových šálků. Souhra těchto faktorů umožnila zemi získat pověst výrobce jedné z nejlepších káv ve Střední Americe.
V zemi v nadmořské výšce nad 1350 metrů. To je ideální výška pro výběrovou kávu. Kávy SHB vykazují jedinečné vlastnosti, jako je citrusová kyselost a její komplexní kombinace ovocných a jemných čokoládových tónů. Tento typ kávy představuje klasický, čistý, středoamerický šálek.
SHB (Strictly Hard Bean) uvádí, že káva byla vypěstována v nadmořské výšce nad 1350 metrů. Tento termín je také synonymem pro SHG/Strictly High Grown; tato klasifikace je vyšší než HB.
EP (European Preparation) specifikuje, že surová zrna jsou všechna ručně tříděna, aby se odstranila jakákoli vadná zrna a cizí materiál.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ