Úvod » Káva Arabica 100% » Kolumbie zrnková káva Colombia Medellin Excelso 100 % arabica 250 g
Colombia EP excelso medelin
Region: Antioquia
Nadmořská výška : 1200- 2000 m.n.m.
Odruda : cattura catuai,Bourboun
Zpracování : myté
Sklizeň: září - prosinec
Aroma : čisté svěží
Chuť: citrus ,čokoláda,karamel
Příprava : vhodné pro espresso, filtr, french press
Kyselost: nízká
Stupeň pražení
Kolumbie je druhým největším producentem kávy na světě a největším producentem prané Arabiky. Ročně vyváží přibližně 12,5 milionů pytlů kávy – asi 50 procent z toho do Spojených států – a v rámci svých hranic spotřebuje asi 2 miliony pytlů.
Kolumbie je také jedinečná v tom, že – díky své velikosti a rozmanitosti terénů a mikroklimat – v každém ročním období se v některé části země pěstuje káva.
Supremo vs. Excelso
Colombia Supremo označuje největší velikost zrn z Kolumbie. Supremo má velikost 17 nebo 18 a je o něco větší než Excelso.
Zrnka Supremo a Excelso mohou být sklizeny ze stejného stromu ve stejnou dobu a později tříděny podle velikosti, i když to není jediný rozdíl mezi nimi. Kávy Excelso jsou také zpracovány ve stylu evropské přípravy (EP), což je znak kvality, který umožňuje velmi nízký počet přípustných vad.
Kolumbijské rostoucí regiony
Kolumbie má 32 departementů (které jsou podobné státům) a 22 oblastí pěstování kávy. Mezi nejoblíbenější z jeho rostoucích regionů – které jsme zde uvedli s jejich hlavními městy) patří:
Antioquia (Medellín)
Santander (Bucaramanga)
Tolima (Ibague)
Caldas (Manizales)
Valle del Cauca (Cali)
nariño (pasto)
Cauca (Popayán)
Huila (Neiva)
Regiony bývají oslavovány pro obecné chuťové profily, které produkují v důsledku jejich teritorii, nadmořské výšky a dalších faktorů. Huila, například, má tendenci vyrábět šťavnaté, ovocné, komplexní kávy se spoustou těla. Antioquia je známá lehčím tělem, spoustou citrusových tónů a jasným, šťavnatým profilem, který je často preferovaným ranním šálkem. Zatímco kávy z Tolimy jsou oslavovány pro svou jasnou, citrónovou kyselost a kávy ze Santanderu jsou často spojovány s čokoládovými a tabákovými tóny.
Supremo pro jeden region
Naše Colombia Excelso pochází z jednoho regionu – i když se tento region mění podle toho, kdy je káva odeslána. Pokaždé je konzistentní profil šálku, kterému je každá regionální směs navržena: vyvážený a hladký s tóny ovoce, čokolády a karamelu, střední tělo, jasná kyselost a příjemná, čistá chut.
NEJPRODÁVANĚJŠÍ