S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

                                                                                      

Pražírna kávy

.

98% spokojených

zákazníků

.

Čerstvá káva

.

Doprava zdarma

od 1000 Kč

.

.

.

Sledujte nás na fb!

.

KONTAKTY

Martin Navrátil Coffee Mondo, IČO: 07742631
Dětmarovice 1360
Dětmarovice 735 71
tel: 730150506
napište nám
IČO:07742631
www.kava-prazirna.cz

NOVINKY

arr3Vítejte ve svém novém e-shopuarr3Datum - Novinka č.1Obsah této sekce lze editovat v nabídce Obsah webu -> Struktura menu -> Novinky.... arr3Datum - Novinka č.2Zde je umístěn text novinky. Prvních 30 znaků bude zobrazeno na úvodní straně a zbytek textu na...

ZBOŽÍ V AKCI

běžná cena 565,00 Kč (22,66 EUR)
naše cena 520,00 Kč (20,86 EUR)
skladem
akce
naše cena 585,00 Kč (23,47 EUR)
skladem
akce
běžná cena 620,00 Kč (24,87 EUR)
naše cena 585,00 Kč (23,47 EUR)
skladem
akce

Úvod » Káva Arabica 100% » Honduras zrnková káva Honduras SGH EP 100 % arabica 250g


        

Honduras zrnková káva Honduras SGH EP 100 % arabica 250g

skladem

 

Dostupnost: skladem
naše cena bez DPH : 160,71 Kč (6,45 EUR)
naše cena s DPH (12 %):
180,00 Kč (7,22 EUR)

do košíku:
  ks  

Honduras San Andres 

Region: Copán,El Paraiso

Nadmořská výška : 1200-1650 m.n.m.

Odruda : bourbon,cattura catuai

Zpracování : myté

Sklizeň: listopad-květen

Aroma : sladké

Chuť: nádech citronu, čokoláda,karamel

Příprava : vhodné pro espresso, filtr, french press

Kyselost: Nízká

Stupeň pražení:

Káva z Hondurasu patří k těm nejlepším kávám .Tato káva má trochu více kofeinu oproti jiným kávám,ale vyznačuje se výbornou chutí a aroma .V této kávě najdme svěží minimální kyselinu s ovocnou příchutí a nádechem třešní .SHG označuje,že káva byla vypěstováná v nadmořské výšce okolo 1300 m.n.m.

EP upřesnuje ,že všechny kávová zrna jsou ručně tříděny k odstranění vadných bobů .V minulosti byla káva prodávaná do Guatemaly ,kde se prodávaly za vyšší cenu ,kvůli dobré pověsti kávy Guatemala.Dnes již Honduras do Guatemaly nevyváží a díky kvalitní kávě a podpory vlády vyváží kávu již sám do celého světa.

 San Andres je malá obec, která patří do honduraského státu Lempira s populací 15 000 lidí ,vše zaměřené na produkci kávy což z něj dělá první zdroj příjmů komunity. Nachází se na „Pico Congolon“ ve výšce asi 1650 m.n.m. obklopený 2 biologickými

rezervacemi (Reserva Biologica de Opalaca a Reserva Biologica Volvan Pacavita).

Káva San Andres je nadále zpracovávána tradičními zedělskými metodami

a je 100% sušený na slunci, pomáhá získat jeho homogenitumě barevného vzhledu a rozvíjet jeho jedinečnou, lahodnou, sladkou a čokoládovou chuť.

Země Honduras je vhodnou lokalitou pro sběr kávy. Půda, klima a podmínky v Hondurasu jsou stejné jako v sousedních zemích. Existuje řada kvalitních káv z Hondurasu; země může produkovat levnější středoamerickou míchanou kávu až po vysoce pěstované speciální šarže, které konkurují populárnějším středoamerickým kávám. Tento konkrétní typ, HG, je hlavní kvalitou, kterou země vyrábí; protože představuje 70 % exportu kávy země. Tento typ lze také použít jako mixéry a základy ve směsích.

V minulosti pěstovali honduraští pěstitelé kávy svá zrna do Guatemaly; kde by prodávali za vyšší cenu kvůli pověsti kávy v Guatemale. Poté, co v kávovém byznysu začala hrát roli vládní daň na export kávy, země zvýšila produkci a dramaticky zlepšila kvalitu kávy. Od té doby se poptávka zvýšila a prodej kávy přes hranice se stal zbytečným. V současné době si producenti kávy a vláda Hondurasu dali za úkol zlepšit kvalitu kávy. Byly přijaty zákony, které dávají producentům kávy daňové pobídky, a byly vybudovány dálnice pro přístup do vzdálených oblastí pěstování kávy.

HG (High Grown) udává, že káva byla pěstována v nadmořské výšce kolem 1200 metrů. Zrna jsou tvrdá, hustá a mají potenciál pro dobrý šálek kávy; tato klasifikace je nižší než SHG.
EP (European Preparation) specifikuje, že surová zrna jsou všechna ručně tříděna, aby se odstranila jakákoli vadná zrna a cizí materiál.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

NTVlMjhmN