S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

                                                                                      

Pražírna kávy

.

98% spokojených

zákazníků

.

Čerstvá káva

.

Doprava zdarma

od 1000 Kč

.

.

.

Sledujte nás na fb!

.

KONTAKTY

Martin Navrátil Coffee Mondo, IČO: 07742631
Dětmarovice 1360
Dětmarovice 735 71
tel: 730150506
napište nám
IČO:07742631
www.kava-prazirna.cz

NOVINKY

arr3Vítejte ve svém novém e-shopuarr3Datum - Novinka č.1Obsah této sekce lze editovat v nabídce Obsah webu -> Struktura menu -> Novinky.... arr3Datum - Novinka č.2Zde je umístěn text novinky. Prvních 30 znaků bude zobrazeno na úvodní straně a zbytek textu na...


Pražení kávy

Když představujeme kávy nejvyšší kvality, je zároveň také nutné dodat jak kávu správně upražit aby jsme dostali tu nejlepší chut,která se v kávě nachází.

Jsme přesvědčeni, že pražení kávy je jednečná dovednost,která se získává mnoho měsíců,než pražič správně pozná proces pražení kávy ,jaké procesy v kávě probíhají, jak zrnková káva mění barvu a jaký stupeň pražení vyžaduje jednotlivý druh kávy.

Schopnost pražení je mnohem více, než dosažení určitého barevného odstínu. Způsob jakým je cirkulace vzduchu a telpo aplikováno významně ovlivní smyslové vnímání chuti v kávě - to je to co řídí naše parametry pro pražení. Jakmile je tento profil definován, je jen na pražiči a jeho zkušenostech aby pro Vás upražil jedničnou kávu.

Naše pražírna kávy  spolupracuje s mnoha dodavateli kávy u různých části světa. Nakupujeme zrnkovou kávu různých odrud ,pěstování v rozdílných nadmořských výškách s různou hustotou bobů, které jsou následně zpracovány různými technikami zpracování po sklizni. 

Všechny naše kávy jsou ručně praženy a sám pražič vytváří vyjímečnou chut každé odrudy kávy. Každé pražení může být definováno do tři fázi. Každá fáze pražení ovlivňuje chut různými způsoby.

 

První fáze sušení - zrnková káva

káva  v první fázi pražení prochází procesem sušení, jelikož má vlhkost okolo 12% které se musí prvně zbavit. Tento proces je nejnáročnější na energie,kdy pražíči stroj dává veškerou energii do vysušení kávy.

Druhá fáze 

nyní přichází na řadu samotné pražení kávy,snižuje se teplota pražení a dochází ke změně barvy kávy a nastává první praskání . Čím má káva větší hustotu bobů tím je potřeba upravit pražící profil a přidat teplotu.

Třetí fáze 

káva již získává výslednou barvu dochází k druhému praskání bobů,snižuje se teplota pražení.

Pro dokonale praženou kávu zrnka kávy změní svůj vzhled, při praskání dochází k praskání bobů ,podobně jako u popcornu nárustem tlaku vytvořeným z vodní páry, která narušuje buněčnou struktůru kávových zrn a umožnuje dostat se přirozeně vyskytujícím olejům na povrch. Tato fáze pražení kávy vede k vytvoření ovocných tonu. Při první fázi pražení na velmi vysokou teplotu můžeme tyto chutě zničit.

Po upražení kávy je káva vysypáná do chladícího bubnu, aby byla co nejrychleji vychlazena. A zastavily se již v ní všechny procesy pražení. Poté kávu můžeme nechat nějakou chvili odstát a můžeme přejít k balení kávy,aby se dostala k zákazníkovy vždy čerstvá káva. Kažná pražírna kávy se specializuje na různé druhy kávy, ale nejpopulárnější bude určitě káva arabica.

Káva je specifický nápoj, tak pro bychom si měli vždy vychutnat čerstvě praženou kávu. Nemělo vy se také zapomínat, že káva arabica by měla být po namletí uděláná do 15 min. poté již z ní začnou vyprchat ty nejlepší chutě a začne tzv. zvětávat. 

 

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ODdiMmMxN