S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

                                                                                      

Pražírna kávy

.

98% spokojených

zákazníků

.

Čerstvá káva

.

Doprava zdarma

od 1000 Kč

.

.

.

Sledujte nás na fb!

.

KONTAKTY

Martin Navrátil Coffee Mondo, IČO: 07742631
Dětmarovice 1360
Dětmarovice 735 71
tel: 730150506
napište nám
IČO:07742631
www.kava-prazirna.cz

NOVINKY

arr3Vítejte ve svém novém e-shopuarr3Datum - Novinka č.1Obsah této sekce lze editovat v nabídce Obsah webu -> Struktura menu -> Novinky.... arr3Datum - Novinka č.2Zde je umístěn text novinky. Prvních 30 znaků bude zobrazeno na úvodní straně a zbytek textu na...

ZBOŽÍ V AKCI

běžná cena 620,00 Kč (25,15 EUR)
naše cena 585,00 Kč (23,73 EUR)
skladem
akce
běžná cena 610,00 Kč (24,74 EUR)
naše cena 585,00 Kč (23,73 EUR)
skladem
akce


Proč je důležité mít čerstvou kávu?

Zrnková káva
Chcete-li najít špičkovou chuť čerstvě pražené kávy, musíte vyvážit dva důležité faktory:
Ztráta aromatických látek
Vznik oxidu uhličitého
U většiny kávy se to stane v období po 4-14 dnech po pražení.

 

Káva arabica
Je známo, že pokud chcete nejlepší šálek kávy, musíte použít čerstvou zrnkovou kávu. Ale co vlastně znamená čerstvá káva? Ještě důležitější je,
jak přinášíte z vaší oblíbené kávy nejlepší příchuť?

Možná jste si všimli, že "čerstvá káva" může mít úplně jiný význam v závislosti na tom, koho se ptáte. Je to proto, že "čerstvá" často funguje jako zkratka
pro pražírny kávy, obecně to znamená, když pražíč cítí svou kávu a chutná co nejlépe. Nejvíce to není, jakmile káva vychází z pražičky kávy.
Chcete-li lépe pochopit svěžest a chuť, je důležité přemýšlet o tom, kde se tvoří příchutě kávy.

Zatímco většina charakteristických vlastností kávy závisí na tom, kde je pěstována a jak se zpracovává, zásadní je ,ale také pražení,jakým způsobem je káva
pražena. Máte-li šanci vzít vůni nepražené nebo zelené kávy, vzpomeňete si, že zelená káva nemá žádné aroma ani vůni, lze s ní cítit spíše tzv. surovost než
čerstvě praženou kávu. Teplá, hluboce sladká vůně čerstvé kávy z Vašeho kávovaru? Je to produkt řemeslného pražení. Pražení má hlavní vliv na výslednou chut
kávy. Během procesu pražení zrnková káva ztrácí hmotnost a zrna se stávají více porézní, což usnadňuje aromatickým látkám uniknout z kávy. Snadnější cítit a
užívat si pravou vůni kávy.

Káva

Vůně pražené kávy pokud to změříte, uvidíte ztrátu čerstvosti mezi několika dny, dokonce i jedním dnem .

Pražená káva

Ale ve snaze o špičkovou chuť je víc než vůně, kterou je třeba zvážit. Obrovské teplo pražení rozkládá cukry a aminokyseliny na oxid uhličitý. V prvních
dnech může nárůst CO 2 výrazně ovlivnit přípravu kávy, takže je mnohem těžší získat chutnou kávu. Káva musí odpočívat a odplyňovat, než se začne dělat
kvalitní espresso. V prvním týdnu se káva vyvíjí každý den z pohledu CO 2 je první týden poměrně dynamický, nemyslíme si, že by to káva stárla, je to spíše
upokojující čas pro uvolnění všech aromatických látek v kávě. Pro milovníky kávy, kteří vyhledávají nejvíce chuti, je třeba se zaměřit na rovnováhu odplynění
CO 2 se ztrátou důležitých aromatických látek. U tmavších pražených kávy se tato doba obvykle začíná po prvních dnech po pražení . U středně pražené kávy je
dobré počkat trochu déle, než se procesy ustálí, řekněme 5-10 dní. Je to proto, že tmavé pražené kávy jsou více pórovité než středně pražené, když tráví více
času v pražičce.

Čerstvá káva
káva špičková chuť

 

Je důležité zvážit, jak se vám bude líbit i vaše káva. Pro jemnější způsoby vaření, jako překapavání nebo pouze klasický turek, můžete začít používat svou
oblíbenou kávu o něco dříve. Pro kávu espresso je důležité dát kávě trochu času na odpočinek před tím, než ji vystavíte intenzivnímu, tlakovému prostředí
vaření.Něco na zvážení: velmi tmavá pražená káva bude mít oleje na povrchu zrnkové kávy. Toto vystavení kávových olejů vzduchem vede k rychlé oxidaci těchto olejů
, což může způsobit hořké chuti. Dalším dobrým důvodem není čekat na vaření vaší oblíbené tmavé pečeně.

Jestliže hledáte skutečně čerstvou kávu vybírejte pouze z lokálních pražíren.

 

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MzczN2