S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Zrnková káva

23.06.2017

Zrnková káva

Čerstvě pražená zrnková káva přímo z pražírny .Ochutnejte pravou chut kávy.

Zrnková káva

 

káva je nápoj, bez které si asi nikdo již dnes nedokáže představit dobré ráno. Díky obsahu kofeinu nás dokaže nakopnout na zbytek dne. Abychom však kávu brali nejen jako takovou nutnost, je třeba se také trochu zaměřit jakou kávu pijeme. Bohužel u nás tak rozšířená instantí káva nemá s kávou moc společného. Když už začneme u samotného procesu pražení kávy, o kterém jsme psali minule stačí kávu zabalit a vše je hotovo. Proč bychom měli kávu nasledně namlít a v následujícím procesu kávu tzv. Uvařit a následně nechat rychle zmrazit a poté rozbít na melé granulky. Je to tedy mnohem složitější proces a o finančních nákladech na výrobu instantní kávy ani nemluvě.

 

Důvodem k takto složitému procesu, je fakt, že se používá ne moc kvalitní káva, netříděná kávová zrna. Vlastě bychom mohli říci, že se požívají absolutně nekvalitní kávy at již arabika nebo robusta.

Asi není náhoda, že právě na většině instantních káv se neuvádí, zda se jedná o arabiku nebo robustu. Rychost při přípravě instantní kávy je možná u kupujících nejdůležitější, ale jestli chceme kávu brát nejen jako kofeinový nápoj, ale chceme si ho opravdu vychutnat je potřeba sáhnou po zrnkové kávě nejlépe z pražírny kávy.

 

Zrnkovou kávu můžeme vybírat z mnoha druhů. Vždy záleží jak silnou kávu kdo preferuje proto také můžeme vybírat dle stupně pražení káv. Italské kávy jsou praženy spíše hodně do tmava a mají silnou chut, více jsou míchány s kávou robusta. Lokální pražírny se zase snaží kávy pražit o něco světleji tzv. Medium roast, ale káva by neměla být moc světlá, jinak bude kyselá.

 

Zrnková káva má jednu velkou výhodu oproti instantní a to je čerstvost a kvalitu.Zrnková káva

přímo z pražírny vydrží čerstvá do 3 měsíců.Všechny chutě kávy, které jsou ukryté v každém zrnku

se následně uvolní po jejím namletí. Namletá káva by se měla okamžitě spotřebovat max. Do 15. minut.

 

Každý druh zrnkové kávy je pražen do jiného stupně pražení, protože každá káva vyžaduje rozdílné pražení, abychom z jednotilivého druhu kávy dosáhly té nejlepší chuti.

 

Arabika patří k nejvyhledavánějším kávám pro svůj menší obsah kofeinu a hlavně kvalitu.Robusta má 2x více kofeinu a je vhodná spíše do espresso směsi.

 

Rubriky blogu

M2VhM